[Tutorial] Sacosa Handmade - Free Tote Bag Pattern Tutorial

#proiectcusut #sewingproject #decusut #tutorial #pattern #sacosa #totebag

Cu ceva timp in urma am facut o sacosa mica de sandwichuri de luat la servici.

A iesit foarte draguta si am primit multe complimente pentru ea. E draguta dar e mica, asa ca m-am gandit sa fac o reeditare, o varianta mai mare de sacosa, tote bag. Am ales aproape aceleasi materiale, doar ca de data asta m-am gandit sa o fac cu 2 fete, reversibila si am ales pentru a 2-a fata un alt material, am reciclat o bluza mai veche cu un imprimeu frumos pe care nu o mai purtam. 

bluza aceasta, purtata aici

Vedeti mai multe proiecte de cusut realizate pe mine pe pagina Creatii Handmade.
 

Am zis sa scriu aici si un mic tutorial de realizare a ei, poate ajuta pe cineva sau chiar pe mine daca ma decid sa mai fac si alte variante. Eu am urmat instructiunile de pe:
Durata projectului de cusut: cateva ore.

1. Taierea Materialului 
+ 2 bucati 42 x 32 cm (partea de sus a sacosei) (material exterior gri cu negru cu arabescuri)
+ 2 bucati 42 x 32 cm (partea de sus a sacosei) (material interior gri) 
+ 1 bucata 20 x 24 cm (buzunar) (material gri)
+ 4 bucati 42 x 17 cm (partea de jos a sacosei) (material exterior si interior negru)
+ 2 bucati 116 x 12 cm (manerul) (material negru)

Intaritura fuzibila
+ 4 bucati 42 x 32 cm 
+ 4 bucati 42 x 17 cm 
+ 2 bucati 116 x 10 cm (manerul)

1. Aplicati intaritura pe spatele materialului folosind fierul de calcat. Eu am avut 2 tipuri de intaritura fuzibila, aceasta gri mai subtire si una alba mai batoasa.

2. La manere, puneti centrat intaritura. Indoiti marginile lungi 1 cm spre interior, peste partea cu intaritura si calcati. Indoiti pe lungime, pe jumatate manerul si calcati. Coaseti la varf de ac marginea deschisa. Faceti doua cusaturi decorative pe lungime, fiecare la 1 cm de margine, pe fiecare parte. Rezulta un maner de 4,5 cm latime si 116 cm lungime.
3. Una din fete va avea manerele aplicate pe exterior, cea gri iar cealalta cu modelul cu arabescuri este simpla. Puneti partea de sus a sacosei si peste ea, fata la fata, partea de jos a sacosei, prindeti cu bloduri. Coaseti la un cm de margine. Intoarceti cu fata la dv. materialul, coaseti la varf de ac pe langa imbinarea celor doua materiale ca sa prindeti sub materialul negru marginea mica ramasa. Mai coaseti inca o data la un cm de imbinare.


4. Marcati in partea superioara si inferioara cu creta mijlocul materialului si 7 cm de o parte si cealalata a centrului. Fixati cu bloduri manerele. Coaseti manerele de material urmarind cusaturile de pe ele. Lasati 1,5 cm in partea superioara necusuta. Coaseti in partea superioara o forma de X, pentru a intari cusatura.


La una din fete am aplicat si un buzunar intre manere. Am taiat o bucata de material de 20 x 24 cm. Am finisat o margine de 20 cm (am indoit marginea, am cusut la varf de ac, am indoit iar marginea cusuta si am cusut la varf de ac) si am fixat-o cu bolduri sub manere, aliniind partea de jos cu partea de jos a materialului suport. Am cusut o data cu manerele.

5. Puneti partea de jos a sacosei peste fata cu manere, fata la fata, prindeti cu bloduri. Coaseti la un cm de margine. Intoarceti cu fata la dv. materialul, coaseti la varf de ac pe langa imbinarea celor doua materiale ca sa prindeti dedesubtul materialului negru marginea mica ramasa. Mai coaseti inca o data la un cm de imbinare.

6. Marcati cu creta patrate cu latura de 5 cm in colturile de jos ale materialelor cusute. Taiati dupa marcaj. 

7. Prindeti cu bloduri partea de sus a manerului, prinzand-o de material in jos pentru a nu incurca la cusatura.. Prindeti fata la fata doua parti opuse de sacosa, o parte gri cu manere pusa fata la fata cu o parte gri cu arabescuri. Coaseti la 1 cm de marginea superioara. Intoarceti cu fata la dv materialul si coaseti in partea superioara la varf de ac pe margine pentru a prinde cele 2 fete mai bine. Repetati si pentru celelalte 2 fete.

8. Puneti cele 2 bucati de material rezultate intinse una peste cealalata, fata la fata. Prindeti cu bolduri. Coaseti de jur imprejur, lasand un spatiu necusut la una din margini pentru a putea rasuci/ intoarce pe fata sacosa pe acolo. 
9. Pliati materialul in colturi astfel incat o cusatura sa fie deasupra celeilalte cusaturi, coaseti la un cm pe marginea imbinarii rezultate. 
10. Intoarceti pe fata sacosa folosind gaura lasata necusuta. Verificati ca sacosa e cusuta bine, corectati eventualele erori intorcand iar pe dos sacosa si cusand din nou. Coaseti gaura la varf de ac. Puneti una din parti in interiorul celeilalte. Gata! Sacosa e terminata! 



Ca si comentarii am primit observatia ca i-ar fi trebuit o metoda de inchidere, prin capsa sau fermuar. Acum aceasta varianta e gata, nu o mai modific, dar daca voi mai face si o varianta cu fermuar, va anunt. Spor la cusut!

Trimiteți un comentariu